درمان مشکلات

ریزش مو ناشی از استرس + روش درمان

ریزش مو ناشی از استرس + روش درمان

استرس می تواند اثرات منفی مختلفی بر بدن داشته باشد. ریزش مو ناشی از استرس، یکی از مشکلات متداولی است که در اغلب ما ممکن است، اتفاق بیفتد. این مشکل با علائمی همچون نازک شدن موها در اطراف بالای سر بروز می‌کند. روغن‌تراپی با محصولات مناسب، یکی از روش‌های موثر درمان ریزش مو ناشی از استرس است.

آیا ریزش موی ناشی از استرس دائمی است؟
اگر ریزش موی شما ناشی از استرس باشد، این امکان وجود دارد که موهای شما به مرور زمان رشد کند. سرعت رشد مجدد برای هرکس متفاوت خواهد بود.

رشد موی انسان در یک چرخه چهار مرحله ای اتفاق می افتد.

در این مطلب قصد داریم، به مراحل طبیعی رشد مو، انواع ریزش مو، دلایل انواع ریزش مو ناشی از استرس و روش‌های درمان آن بپردازیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

مراحل طبیعی رشد مو

مراحل طبیعی رشد مو

70 درصد موها به دلیل شوک یا استرس عصبی در مرحلۀ آناژن باقی می‌مانند.

موها در حالت طبیعی 3 مرحلۀ رشد دارند که عبارت‌اند از:

مرحله آناژن (رشد)

مرحله آناژن فعال‌ترین بخش چرخش و رشد مو است. در این مرحله، سلول‌های قسمت پایین فولیکول به شدت تقسیم می‌شوند و به‌طور مرتب، موهای جدید تشکیل می‌‌گردند. موها از فولیکول خارج و در نتیجه بلند می‌شوند. جالب است بدانید که هر فولیکول مو می‌تواند 4 سال در مرحلۀ آناژن باقی بماند. حدود %90-80 موها هر لحظه در مرحله آناژن هستند.

مرحله کاتاژن (استراحت)

در این مرحله، بخش پایینی فولیکول حدود %5 از موها تحلیل رفته و رشد مو متوقف می‌شود.

مرحله تلوژن (ریزش)

این مرحله، به دورۀ استراحت فولیکول مو شهرت دارد. در این حالت، فولیکول غیرفعال شده و در ریشۀ مو، یک پیاز سفید مشاهده می‌کنید. این پیاز، مو را تا زمان ریزش در فولیکول می‌ماند و پس از آن، چرخه رشد مو دوباره آغاز می‌شود. حدود %5 موها هر لحظه در این مرحله قرار دارند.

چند نوع ریزش مو وجود دارد؟

چند نوع ریزش مو وجود دارد؟

روزانه به‌طور طبیعی 100 مو ار سر می‌ریزد.

ریزش مو انواع مختلفی دارد که هرکدام از آن‌ها به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. در ادامه ما به مهم‌ترین دلایل ریزش مو می‌پردازیم:

1.ریزش موی ارثی

ریزش موی ارثی که به «آلوپسی آندروژنیک» شهرت دارد، با عقب رفتن خط موی جلوی سر و نازک‌شدن موها در قسمت تاج سر شروع شده و درنهایت؛ اغلب؛ به طاسی ختم می‌شود. این نوع ریزش مو، شایع‌ترین نوع در افراد است و بیش از %50 مردم جهان را درگیر خود کرده‌است.

2.ریزش موی سکه‌ای

ریزش موی سکه‌ای، که به «آلوپسی آره‌آتا» شهرت دارد، یک بیماری خودایمنی است که موهای بدن به صورت سکه‌ای یا بیضی‌شکل می‌ریزند. این بیماری در هر نقطه از بدن ممکن است، بروز کند و فقط مختص سر نیست.

3.تلوژن افلوویوم

«تلوژن افلوویوم» نوعی ریزش مو ناشی از استرس‌های فیزیکی یا روانی است که تعداد زیادی از موها به یک‌باره، وارد فاز استراحت یا « تلوژن» می‌شوند. معمولا همانطور که اشاره شد پس از شوک‌ها و استرس‌های یک‌باره فیزیکی یا روانی، جراحی، زایمان یا بیماری‌های شدید، این مسئله اتفاق می‌افتد.

4.آناژن افلوویوم

این نوع ریزش مو به‌صورت گسترده و سریع اتفاق می‌افتد و دلیل بروز آن نیز، مواجهه با مواد شیمیایی قوی یا شیمی‌درمانی است.

5.آلوپسی کششی

این نوع ریزش مو اغلب؛ به دلیل کشیده شدن مداوم موها و فشار بر فولیکول‌ها اتفاق می‌افتد. مثل بستن موها به صورت دم‌اسبی یا بافت بسیار سفت.

6.آلوپسی یونیورسالیس

نوع شدیدی از آلوپسی است که منجر به ریزش تمام موهای بدن، از جمله ابروها و مژه‌ها می‌شود و فرد دیگر هیچ مویی در بدن ندارد.

7.آلوپسی زخمی (اسکارینگ آلوپسی)

نوعی از ریزش دائمی مو است که به علت التهاب و تخریب فولیکول‌های مو اتفاق می‌افتد و با زخم همراه است. در این نوع ریزش مو، بخش‌هایی که زخمی شده‌اند، دیگر مویی نخواهند داشت.

ریزش موی تلوژن حاد و مزمن چه تفاوتی با هم دارند؟

همانطور که اشاره کردیم ریزش موی تلوژن یک نوع ریزش مو ناشی از استرس است که خود به 2 دستۀ تلوژن حاد (Acute Telogen Effluvium) و تلوژن مزمن (Chronic Telogen Effluvium)تقسیم می‌شود:

  • تلوژن حاد کمتر از 6 ماه طول می‌کشد و معمولاً ریزش مو ۲ تا ۳ ماه پس از یک عامل استرس‌زا یا تغییر در بدن شروع می‌شود. در ۹۵٪ موارد، این نوع ریزش خودبه‌خود برطرف می‌گردد.
  • تلوژن مزمن بیش از 6 ماه ادامه دارد. در این نوع ریزش مو، تمام پوست سر، تحت تأثیر آن قرار می‌گیرد و ممکن است، دلیل مشخصی هم نداشته باشد. در مراحل اولیه تلوژن مزمن، ممکن است موها به مقدار زیاد بریزند، اما این وضعیت باعث طاسی کامل نمی‌شود.

روش‌های درمان ریزش مو ناشی از استرس

روش‌های درمان ریزش مو ناشی از استرس

روش‌های درمان ریزش مو شامل روغن تراپی، تغییر در تغذیه و مدیریت استرس می‌باشد.

همانطور که مشهود است، دلیل ریزش شدید موها، مسائل عصبی و روانی است. برای اینکه این اتفاق کمتر بیفتد یا مدیریت شود، مجموعه اقدام‌های زیر را انجام دهید:

1.مدیریت استرس

از تکنیک‌های آرام‌سازی همچون مدیتیشن، یوگا و تمرین‌های تنفسی برای کاهش میزان استرس خود استفاده کنید.

2.انجام فعالیت‌های بدنی منظم

ورزش‌های منظم مثل پیاده‌روی، دویدن یا شنا می‌توانند سطح استرستان را کاهش داده و به بهبود سلامت کلی بدنتان کمک کنند.

3.مشاوره روان‌شناختی

در صورتی‌که استرس مزمن را تجربه می‌کنید، توصیه می‌شود به روان‌شناس مراجعه کنید تا تکنیک‌های مهارت‌های مقابله با استرس را فرا بگیرید.

4.تغذیه سالم

مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند آهن، روی و ویتامین‌های گروه B برای سلامت موها ضروری است.

5.مراقبت مناسب از موها

استفاده از محصولات ملایم و مناسب برای نوع موی خودتان و پرهیز از استفاده مکرر از وسایل حرارتی مانند سشوار و اتو مو می‌تواند به حفظ سلامت موهایتان کمک کند.

6.خواب کافی

داشتن خواب منظم و کافی (۷ تا ۸ ساعت در شبانه‌روز) برای کاهش استرس و حفظ سلامت موها اهمیت دارد.

7.پرهیز از مصرف مواد مضر

مصرف سیگار و الکل به سلامت موها آسیب جدی می‌رساند. بنابراین مصرف آن‌ها را قطع یا کاهش دهید.

8.روغن‌تراپی

شاید باورش در ابتدا برای‌تان سخت باشد، اما با استفاده از یک سری روغن‌ها که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، نه تنها قادرید به طور طبیعی استرس خود را کنترل کنید، بلکه ریزش موهایتان نیز متوقف می‌شود. البته این تنها بخشی از اتفاق‌های خوب است که برای موهای شما در کنار رویش مجدد آن‌ها اتفاق می‌افتد. بهترین روغن‌ها برای درمان ریزش مو ناشی از استرس عبارت‌اند از :

  • روغن پیاز و نارگیل: روغن پیاز و نارگیل، یک روغن ترکیبی هندی با ترکیب روغن پیاز قرمز، روغن سیاه دانه، نارگیل، ویتامین Eو سنبل هندی است که موجب درمان ریزش موهای شما می‌شود. علاوه‌براین این روغن؛ خاصیت نرم‌کنندگی نیز دارد و اگر سر شما شوره می‌دهد، با کمک آن می‌توانید این مشکل را به راحتی درمان کنید.
  • روغن آرگان: این روغن سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب ضروری است و به ترمیم موهای آسیب‌دیده و کاهش ریزش مو کمک شایانی می‌کند.
  • روغن جوجوبا: روغن جوجوبا اکسیر طلایی است که نه تنها ریزش موها را کاهش می‌دهد، بلکه فولیکول‌های آسیب‌دیده را ترمیم و تقویت می‌کند، و در بهبود زخم‌ها و التهاب‌های سر نیز موثر است.
  • روغن خنک کننده مو: روغن خنک‌کننده مو نیز یک روغن ترکیبی دیگر است که برای درمان شوره سر، کاهش خارش پوست سر و درمان ریزش مو ناشی از استرس و تغییرات فصلی استفاده می‌شود. ترکیبات این روغن هندی، روغن سبوس برنج، نارگیل، نعنا، آشواگاندا ، سنبل هندی، اکالیپتوس است.

و اما سخن آخر

یکی از دلایل ریزش مو می‌تواند مشکلات عصبی و استرس باشد. ریزش‌ مو ناشی از استرس، معمولا موقتی است و بعید است که موها برای همیشه از دست بروند. از سوی دیگر، متوسط عمر یک مو حدود 4.5 سال است و پس از آن می‌ریزد، بنابراین ریزش موها در حد طبیعی، مسئله دردناک و ناراحت‌کننده‌ای نیست. اما اگر به واسطه استرس و … ریزش موهای‌تان شدت پیدا کرد، می‌توانید از روش‌های درمان ریزش مو ناشی از استرس که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم، استفاده کنید.

موبالی یک شرکت معتبر واردکننده روغن‌های اصل و باکیفیت از کشور هندوستان است. روغن‌های این شرکت، به طور مستقیم وارد کشور می‌شوند و از بابت اصل بودنشان نگرانی نداشته‌باشید. برای خرید این محصولات، کافی‌است؛ سری به سایت موبالی بزنید.

(https://www.healthline.com/)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *